top of page

PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up is een vorm van tatoeëren waarbij gebruik wordt gemaakt van semi permanente pigment in het gezicht. Het pigment wordt een huidlaag hoger gezet dan echte tatoeages en zal afhankelijk van de huid en externe factoren 1-5 jaar goed zichtbaar blijven. PMU kan op verschillende manieren toegepast worden, bijvoorbeeld op de wenkbrauwen, ogen of lippen. Bij Schoonheidssalon LisaVisage ben je welkom voor diverse technieken voor de wenkbrauwen. Het gaat hierbij om Powderbrows, Hairstrokes en Combibrows (een combinatie van beide). 

Hier onder leest u alle informatie die belangrijk is om te weten. De tarieven vindt u terug op deze pagina of in de online agenda. Liever eerst kennismaken? Plan een intake in, dan neem ik graag de tijd uw vragen te beantwoorden.

Hairstrokes - Nano Brows

Hairstrokes zijn subtiele en realistische haartjes die op een nette manier in de natuurlijke wenkbrauw blenden. Dit is een mooie optie voor iedereen die niet de typische "make-up" look wil maar toch mooie opgevulde wenkbrauwen. Anders dan Microblading waarbij haartjes worden gecreëerd met een mesje, worden met deze techniek haartjes met de machine getatoeëerd wat minder littekenweefsel geeft en voor meerdere huidtypes geschikt is.

Amanda 3.jpg
Kelly PB7_edited.jpg

PowderBrows

Deze razend populaire techniek vult de wenkbrauw op en creëert door middel van een poederige effect een make-up look. Een variant op de PowderBrow is de Ombre Brow welke in overleg ook toegepast kan worden.

voor de behandeling

Hou voorafgaand aan de behandeling rekening met het volgende:

  • Kom naar de afspraak met een schone huid

  • Geen alcohol 48 uur voor de behandeling

  • Geen cafeïne 24 uur voor de behandeling

  • Niet sporten op de dag van de afspraak

  • Geen sauna of zon/zonnebank voor of na de behandeling (houd rekening met vakantie)

  • Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 3 dagen voor de behandeling (in overleg met uw arts)

  • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 48 uur voor de behandeling. Paracetamol mag wel.

  • Geen vitamines of supplementen innemen 24 uur voor de behandeling

  • Geen corticosteroïden crème (hormoonzalf) gebruiken 6 maanden voor de behandeling

  • Geen botox of Fillers 4 weken voor en na de behandeling


Tip: Neem voor de behandeling 2 paracetamol.
 

               Voor- en nazorg document

de behandeling

De afspraak start met  een intake gesprek waarbij we de wensen bespreken en de huid bekijken. De wenkbrauwen worden vervolgens uitgemeten en getekend waarna de vorm wordt besproken en gecorrigeerd totdat je helemaal tevreden bent. Hierna start het pigmenteren. 

Na het pigmenteren ontvang je informatie om het behandelde gebied te verzorgen en plannen we een afspraak in voor de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling kunnen eventuele imperfecties gecorrigeerd worden of de kleur nog iets aangepast. De prijs van deze nabehandeling zit bij de behandeling in en plannen we binnen 6-8 weken na de 1e afspraak.

Uw permanente make-up zal na verloop van tijd langzaam vervagen. Dit heeft te maken met het vernieuwingsproces van de huid, gebruik van crèmes en blootstelling aan de zon. Om uw permanente make-up mooi te houden is het aan te raden deze na enige tijd bij te werken (± 1-2 jaar). Hoe lang dit duurt verschilt per persoon en per behandeling. Tijdens uw eerste behandeling krijgt u een persoonlijk passend advies.

na de behandeling

De genezingstijd is gemiddeld 4 tot 8 weken. Dit is per persoon verschillend en hangt van meerdere factoren af. U kunt tijdens deze genezing velletjes of korstjes krijgen, ga hier niet aan pulken want dit kan het resultaat negatief beïnvloeden. Nadat de korstjes verdwenen zijn kan de kleur ook verdwenen lijken, dit is normaal. Binnen 4 weken ontwikkelt het pigment en komt het werkelijke resultaat naar voren. Eventuele gaatjes of plekjes kunnen bijgewerkt worden bij de touch-up afspraak binnen 6-8 weken. Mocht de huid na 2 weken nog niet genezen lijken dan mag u contact opnemen.

Belangrijk: de eerste dagen na de behandeling mag u niet intensief sporten, zwemmen, naar de sauna of zonnebanken. Stel het behandeld gebied niet bloot aan zonlicht en smeer na genezing goed in met SPF-50.  Wacht 10 dagen met het gebruik van make-up of verzorgingsproducten op de wenkbrauwen en zorg dat er minimaal 4 weken tussen uw gezichtsbehandeling en PMU afspraak zit.

uitzonderingen

In sommige gevallen is het niet mogelijk Permanente make-up te laten plaatsen. Dit zijn zogenaamde contra-indicaties. Voorbeelden hiervan zijn: Hemofilie, Diabetes, huidaandoeningen (zoals eczeem, acne of psoriasis), contactallergieën, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Ook bij sommige medicatie is dit het geval zoals bij bloedverdunners of anti-stolling middelen. Neem bij twijfel altijd eerst contact op met uw arts. 

PMU kan ook niet geplaatst worden als u zwanger bent. 3 maanden na de zwangerschap is dit weer mogelijk (in geval van borstvoeding: 3 maanden na de laatste voeding)

Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een gezondheidsverklaring en toestemmingsformulier waarin deze onderwerpen nog een keer voorbij komen. Deze formulieren dient u naar waarheid in te vullen en getekend terug te sturen.

hygiëne

Schoonheidssalon LisaVisage voldoet aan strenge hygiëne eisen welke opgesteld zijn door de GGD voor het tatoeëren en pigmenteren van de huid.

De salon is in het bezit van een vergunning voor tatoeëren welke terug te vinden is in het register op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 

bestaande PMU

Heeft u al eerder permanente make-up laten plaatsen maar wilt u toch een afspraak voor een nieuwe set, neem dan contact op met de salon voor u een afspraak inplant. Graag ontvang ik een foto van de huidige staat zodat ik kan beoordelen of ik iets voor u kan betekenen of dat de oude make-up eerst verwijderd moet worden. Het is niet altijd mogelijk om over oude permanente make-up heen te behandelen en ik bespreek graag met u welke opties er zijn.

Portfolio

Portfolio
bottom of page